lørdag 11. august 2012

JEG ER ALLTID HJEMME

Noen er alltid borte. De kan man aldri nå. De som stadig halser avgårde mot nye steder og nye mål. Jeg lurer på hva de til syvende og sist prøver å finne. Jeg finner dem aldri, mon tro om de finner seg selv?

Jeg er alltid hjemme.

Hjemme kan være et veldig godt sted å være. Hjemme kan være et trygt sted. Hjemme i sitt eget hus, hos sin egen familie, eller i sin egen tankerekke.
Hjemme kan også være et slitsomt sted å holde til. Hjemme med skrikete unger, hjemme uten å klare å gå ut, hjemme bak lukkede gardiner.
Der finner du meg;
Alltid hjemme.

Tanken med å starte denne bloggen er å finne et annet sted å alltid være hjemme. Et sted jeg selv har valgt. Et hjem som jeg kan innrede slik jeg selv ønsker. Uten å gå i den fellen som jeg stadig snubler i; jeg innreder og bygger  hjemmet mitt slik jeg tror andre vil det skal være. Og ender opp med å leve livet mitt via andre. All min verdi blir knyttet opp til hva jeg får til, og måles i hvor stor grad jeg evner å være der for de rundt meg. Dette medfører enorme svingninger i selvbildet, når jeg er "flink nok" i egne øyne, noe en perfeksjonist sjelden blir, da har jeg en verdi. Men stort sett når jeg ikke mine egne forventninger, og da er jeg ingenting. Ironisk nok, når jeg er ingenting, føler jeg meg alltid hjemme.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar