tirsdag 14. august 2012

Å komme ut av mørket


Kjæresten min spurte meg i morges: "Hvordan er formen din i dag?"
Så kan jo man lett tro at denne kjæresten min går på tå hev og venter på storm eller muligens godvær. Slik er det ikke. Vi er bare gode på å se hverandre.

Når noen stiller slike spørsmål, så direkte, skapes det en åpning for å gi et ærlig svar. Det blir gjerne vanskeligere å svare på "Hvordan går det" eller "Har du hatt en grei ferie?"

"Hvordan er formen din i dag?" Jeg kjenner etter. Noen ganger er det godt å kjenne etter. I dag er en sånn dag. Ute skinner solen. Selv om angsten gjør at jeg neppe går ut, så føler jeg på en frihet. Jeg kan vaske klær og henge dem til tørk i solen. Jeg kan ha altandøren åpen. Ungene kommer innom for å få litt drikke, de er fulle av sommerstemning. Dagen i dag er god.

Alle dager er ikke gode. I vinter var jeg deprimert. For en måned siden hypoman. For to måneder siden forsvant 1000-lappene på gambling. Vi har alle våre ups and downs, noen svingninger større enn andre. Det er godt å se tilbake. Ikke fordi fortiden har vært problemfri. Aller helst for å se at jeg nå er stabil og får tid til å være meg.

Det er godt å kjenne at jeg har kommet meg ut av mørket. Godt å være den lille grønne bilen til min sønn, den som har valset ut av en dyp, mørk tunnel. Oppdage at solen skinner. Vite at tunnelen trygt kan rase sammen - for jeg er ikke der.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar